Een kijkje achter de schermen, deel I

Hoog tijd om even bij te praten…….
Zoals bijna iedereen wel weet ben ik druk bezig met het schrijven van mijn eerste boek
En al laat ik op social media momenteel niet veel horen, mijn leven bestaat momenteel meer dan ooit alleen maar uit haken, ontwerpen,  en creëren. Een droom die is uitgekomen, het leukste werk van de wereld waar ik echt iedere dag voor de volle100% van geniet. Iedere dag volledig  mijn PASSIE leven, ja dat maakt me echt ontzettend gelukkig.
Het enige nadeel is: ik mag helemaal niets laten zien. En poehhh….dat valt me wel zwaar. 
Ik heb altijd de werkvolgorde gehad van: idee- creëren- delen. Want als je deelt krijg je reactie, interactie en dat is nou net waar ik zoveel van houd.
Maar om in januari 2018 dan in een keer alles te kunnen laten zien, lijkt me ook toch wel een bijzondere gebeurtenis  waar ik natuurlijk ontzettend naar uitkijk. 
(feestje, lanceerparty, taart, boeken, bollen, ……ik krijg er al helemaal beeld bij….jij ook?)
Het maken van een boek (nu is het echt maken/haken, schrijven komt pas op het laatst) is een hele bijzondere en ook leerzame reis. In februari van dit jaar had ik mijn hele lijst van projecten helemaal klaar op papier, de wol kwam binnen en ik kon van start gaan…..dacht ik. Ik kan er nu al om lachen zelf, dat ik zo heerlijk naïef kon zijn, dat ik werkelijk dacht dat ik alles zo zou gaan maken volgens het eerste plan, en met de wol keuze van het eerste plan en natuurlijk  ook allemaal zelf ( ik had er totaal geen rekening mee gehouden dat ik ’s nachts ook nog wel eens moest slapen…)
Inmiddels ben ik heel veel stappen (en geleerde lessen) verder en weet ik nu dat een boek zich onder je handen ontwikkeld, dat je ideeën zich blijven ontwikkelen en dat  steeds weer nieuwe geweldige garens uitkomen die je ideeën ook weer beïnvloeden.
Ook heb ik geleerd dat genoeg, genoeg is, dat ik soms zelf aan de rem moet trekken en denken: nee dit idee is voor een volgend boek ook nog leuk. Nu blijven bij wat er nu is! 
Want aan ideeën heb ik geen gebrek, daar kan ik nog heel veel boeken mee vullen 😉
Volgende keer neem ik jullie weer verder mee voor een kijkje achter de schermen, op weg naar de publicatie van het boek. Want er is nog zo veel te vertellen. Hou het blog dus in de gaten.
Heb je net als ik zin in meer contact? Kom dan bij de gezellige online haakgroep.
We zijn al met ruim 4500 haaksters, je bent van harte WELKOM!

Tot snel, liefs Wendy
P.S. wil je geen blogje missen over deze bijzondere reis? Meld je dan aan als voor de nieuwsbrief: JA, ik ontvang graag de volgende nieuwsbrief!

36 reacties op “Een kijkje achter de schermen, deel I”

 1. Oh, wat ben ik blij met jouw KIS systeem. Ik ben dol op haken, maar ik kan het niet zo goed. Dus heb ik nood aan EENVOUDIGE patroontjes. Vroeger vond ik dus zelden mijn gading, want vele eenvoudige patronen zijn niet zo mooi. Maar NU dankzij jou, zijn er eenvoudige EN mooie patronen. Dus jaaaaaa, dat boek ??? Dat wil ik hoor.

 2. Inderdaad veel succes! En wat moet het inderdaad fijn zijn om daar mee bezig te zijn. En niets mogen zeggen… pfff… dat zou me ook zwaar vallen. Maar het is voor het goede doel 🙂

 3. Ik heb zoveel bewondering voor creatieve mensen en dmv haken kun je zoveel mooie dingen maken! Dank je wel voor je leuke artikel en ik ben heel benieuwd naar je boek! Succes!

 4. Katleen Van Landschoot

  Laat je me weten wanneer je boek uitkomt? Ik riskeer dan wel dat mijn lijstje met WIP's nog langer wordt. Zojuist is het regenboogdeken van mijn haakpen gekropen. Tijd voor iets nieuws dus.

 5. Het is lang geleden dat ik gehaakt heb en ik zal het in de toekomst vast weer gaan doen. Voor nu gun ik mezelf er geen tijd voor, wil nog zoveel doen en kom tijd tekort. Maar ik vind het super wat je allemaal doet en hoe succesvol je ermee bent!

 6. Wat leuk Wendy, ik ben ook bezig met een boek dus ik snap helemaal wat je bedoelt. De mijne gaat over eten dus ik ben constant aan het koken en voor we aan tafel gaan moeten er eerst foto's gemaakt worden. Mijn man en kids zijn het testteam 🙂
  Jij hebt vast een hele collectie aan cadeautjes klaarliggen als je boek af is 😉

 7. Wauw Wendy, als je haakt zoals je schrijft ben ik erg benieuwd. t is al lang geleden dat ik gehaakt heb, wie weet geef je me zoveel inspiratie dat ik het ook weer eens ga proberen. Succes!

 8. Geweldig dat je er gewoon voor gaat. Mijn twee boekenideeen liggen al jaren op de plank, maar nu ik het zo bij jou lees gaat het weer kriebelen (net als de haak-zin)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.