Mijn 2019 in vogelvlucht

Als ik terugkijk op het jaar 2019, dan zie ik dat het een intensief, mooi en ook ingrijpend jaar is geweest. Een jaar met hoge pieken en hier en daar een dal. Ik neem je graag mee in mijn jaar overzicht.

Januari

Wat een start van het nieuwe jaar. De drukte uit december 2018 ging gewoon door. Tegelijkertijd stond er zoveel te gebeuren: het verschijnen mijn van 2e haakboek, het eerste echte Haak Event en de lancering van de Online Haakacademy.

Er was een TO DO lijst waar geen eind aan leek te komen. 

De huiskamer stond inmiddels meer dan vol met dozen wol en manden om de pakketten voor het Haak Event te maken. Het voelde voor mij niet meer als een ’thuis’, maar als een pakhuis. Uiteindelijk heb ik ruim 3 maanden tussen de dozen gezeten.

Februari

De TO DO lijst puilde deze maand uit. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit van tevoren niet heb geweten, anders had ik er nooit aan begonnen. Natuurlijk waren we volop bezig met het voorbereiden van het event, maar er moest ook voor de Online Haakacademy een website gebouwd worden. 

En daarbij kwam dat alle lessen nog gefilmd moesten worden. Een flinke klus. Je denkt bij dat soort dingen vaak: oh, dat doe ik wel even. Je weet namelijk precies wat je wilt vertellen en wat je de mensen wilt laten zien.

Maar het is net zoals ze soms in films laten zien. Take 25, 26, 27… 

Het hielp niet dat ik nog veel last had van mijn keel na de schildklieroperatie van 2 maanden daarvoor. Ik heb echt momenten gehad waarop ik dacht dat het allemaal niet zou lukken. 

Op pure wilskracht heb ik doorgezet en na 2 weken filmen stonden de 12 videolessen voor de eerste masterclass op de film….. pfffff, ik ben zelden zo opgelucht geweest.

Maart

De maand dat alles samen moest komen! Alles liep gelukkig volgens plan, totdat ik me realiseerde dat ik iets was vergeten… Voor het event had ik gezorgd dat er voor elke aanwezige een goodiebag was, met daarin ook het boek.

Alleen er waren veel meer mensen die een boek hadden besteld. Die 1.500 boeken moesten worden verzonden op de dag van het event.

Alle hulptroepen werden ingezet: van een hoogzwangere dochter tot ouders. Zelfs de buurvrouw kwam helpen met het inpakken van de boeken.

En toen was de grote dag daar: Het Haakevent in het Carlton Hotel in Utrecht.

Maar liefst 150 haaksters stonden om 10.00 uur voor de deur.

Wij waren er al de avond ervoor om de winkel op te zetten en de volgende ochtend weer om 7.00 uur om alle mensen die hielpen te ontvangen. Team licht en geluid, team gastvrouwen. Er was een briefing voor iedereen, want ieder teamlid had een eigen taak. Om 10.00 gingen de deuren open en kon het feest beginnen.

 

Ik kan het nog altijd niet goed in woorden vatten hoe deze dag is geweest, maar het was er één met 10 gouden randjes. Wil je een klein beetje van de sfeer proeven of weer herbeleven als je erbij was? Bekijk dan de aftermovie:

Tijdens het event was de onthulling van de Online Haakacademy, voor mij een heel spannend moment. Want hoe zou iedereen reageren? Het enthousiasme was overweldigend! Ik kreeg zelfs een staande ovatie!

Zo fijn als je harde werken op die manier wordt beloond. Inmiddels draait de Online Haakacademy op volle toeren en volgen vele haaksters de online lessen. Je kunt er hier meer over lezen.

 

April

Na het Haakevent bleef ik in een heerlijke roes. Het boek werd super ontvangen en al snel kwam er een 2e druk. Dagelijks werden er veel pakketten verstuurd zodat dames in Nederland en België aan de slag konden met de projecten uit het haakboek. En de reacties over het event bleven binnenstromen.

Zo verscheen er in april een mooi artikel over het Haakevent in het magazine ‘Aan de Haak’! Je kunt het hier lezen.

In april was het ook zaak om het gewone leven weer proberen op te pakken. Lukte dan gelijk? Nee, niet echt! Als je zo lang op je toppen hebt geleefd is het niet makkelijk om gelijk weer te ontspannen.

Nog al rauw op mijn dak kwam het bericht dat ik mijn eerdere operatie aan de schildklier opnieuw moest laten doen. Er was een allergische reactie op het hechtmateriaal en het herstel ging al die maanden niet goed. Opnieuw onder het mes dus. Deze operatie is wel succesvol geweest en zorgde onbedoeld voor de broodnodige ontspanning. Ik ben nu in het gelukkige bezit van een mooi litteken en een goed werkende halve schildklier, gelukkig geen medicatie dus.

 

Mei

In mei stond er weer een volgende grote gebeurtenis op stapel: ik werd weer oma. Voor de derde keer inmiddels. Wat is het ongelofelijk mooi om zo te kunnen genieten van de kinderen van je kinderen. De afgelopen 3 jaar werd er ieder jaar een kleinkind geboren, in 2017: Lucas, in 2018: Hailey en in 2019: David. Er was al snel een nieuwe traditie geboren, voor ieder kleinkind een eigen babydeken die ik ook als patroon uitbreng. Je kunt ze hier bekijken.

Toch was het deze keer extra bijzonder om oma te worden. De kleinkids blijven fantastisch, maar het was het eerste kindje van mijn dochter. Dat is met de bevalling toch anders. 

 

Juni

Je moet een traditie in ere houden, dus in juni verscheen het patroon van Babydeken David. Weer een heerlijk patroon om te ontwerpen en te maken. Inmiddels al door heel veel haaksters gemaakt.In juni heb ik ook genoten van 3 dagen samen zijn met leuke vriendinnen en mede-onderneemsters. We volgden samen een 3 daagse training waar we weer veel leerden over online ondernemen, maar ook heerlijk hebben gegeten en gelachen.

 

Juli

Als ik terugkijk, heb ik de vakantie perfect gepland. Niet te snel na het Haakevent, zodat ik daar goed van kon nagenieten. En ook weer niet te laat. Ik was er echt aan toe, maar stiekem was ik best bang dat ik tijdens de vakantie niet goed zou kunnen ontspannen.

Begin juli was het zover, we gingen op vakantie naar Schotland. 3 weken weg, voor het eerst zonder onze honden. Pffff, dat was best even moeilijk, maar wat hebben we genoten. Van de rust, het helemaal niets moeten, het landschap en de aardige mensen. In dit prachtige land is ook het patroon voor de Ton Sur Ton trui ontstaan. In 2020 gaan we zeker weer terug!

Augustus

Weer terug naar normaal, zou je denken…. maar niets was minder waar. Mijn harige schatje Amy kwam ziek thuis uit het pension. Hoge koorts, uitgedroogd en mank. 3 weken lang zijn we met haar aan het dokteren geweest toen pas het lek boven water kwam. Een gescheurde patella en een gescheurde kruisband.

Waarschijnlijk is ze in het pension te grazen genomen door een grote hond. Een grote operatie volgde, met een lang herstel. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het goed is gekomen met Amy, maar naar een pension gaan ze dus nooit meer. Volgend jaar gaan ze gewoon weer mee op vakantie.

September

Voor het eerst in lange tijd bracht ik weer een los patroon uit van een kledingstuk, de Ton Sur Ton Trui. Wat was dat leuk! Door de vele berichten weet ik nu dat jullie er met smart op zaten te wachten.

Dit heeft bij mij een knopje omgezet: er gaan weer op regelmatige basis losse patronen uitkomen. Het is gewoon zo heerlijk om te doen en maakt iedereen blij.

Oktober

De maand van de online Feestweek in de Facebook haakgroep! Wat een feest was het! 5 dagen lang waren er prijzen te winnen in de online haakgroep. 3x keer een live uitzending met een Q&A en heel veel gezellige gesprekken (je kunt de live uitzendingen terug kijken in de Facebookgroep)

Het notitieboekje dat ik regelmatig bij de hand heb om mijn plannen en ideeën op te schrijven, werd flink gevuld door jullie meningen en inspiratie. 

Zo werden er in de Facebookgroep weekthema’s toegevoegd. Eerst om uit te proberen en nu hebben ze een definitieve plek gevonden.

Ik heb veel input van jullie gekregen voor het opnemen van tutorials en het verzoek voor een nieuwe masterclass was ook heel erg duidelijk: Zelf een gehaakt kledingstuk op maat kunnen maken. Momenteel wordt er achter de schermen hard aan deze Masterclass gewerkt.

November

November begon direct met de Kreadoe! Wat was het leuk om zoveel van jullie weer even live te zien. (P.S… de foto is vreselijk. Ik heb op die dag meerdere keren geprobeerd om een leuke foto te maken, maar de hele dag was één grote opvlieger). 

In november ben ik ook gestart met het ontwerpen en haken voor het derde boek: ‘The Autumn Collection’, dit boek zal september 2020 verschijnen. Het is heerlijk om nu met andere kleuren en dikker garen te werken. Zijn jullie al nieuwsgierig naar het garen dat ik ga gebruiken en de patronen die in het nieuwe boek komen te staan?

November was ook de maand van de leuke uitjes. Zo kreeg ik voor mijn verjaardag tickets voor ‘Chantals Pyjamaparty’, iets waar ik uit mezelf niet naar toe zou zijn gegaan, maar wat een ongelofelijk feest was het. Hilarisch ook om een heel stadion vol mensen in pyjama te zien!

December

En toen was het al december, wat gaat het toch altijd weer snel. Ik wilde mijn boom dit jaar vroeg opzetten. Om er vervolgens achter te komen dat ik hem op zolder niet kon bereiken! Dit was voor mij het signaal dat ik nu echt te veel spullen had. In plaats van het opzetten van de kerstboom, heb ik me deze maand dus bezig gehouden met declutteren, ruimte maken. En tjonge wat voelt dat goed!

Het gezegde: “ruimte in je huis, is ruimte in je hoofd” klopt helemaal!

Het opruimen heeft me aan het denken gezet. Wat heb je nu eigenlijk echt nodig? Niet zo heel veel dus. Ik ga hier in het nieuwe jaar nog meer over delen.

Dankbaarheid

Terugkijkend op mijn 2019 voel ik veel dankbaarheid. Dankbaar dat ik mijn grote wens van een eigen Haak Event mocht realiseren. Dankbaar voor mijn eigen gezondheid en die van mijn gezin. Dankbaar dat mijn vader ondanks een prognose tot juni 2019 momenteel nog steeds bij ons is. Dankbaar voor zoveel waardering voor mijn werk vanuit jullie. Dankbaar voor de grote saamhorigheid in de Online Haakgroep.

Doelen voor 2020

Het jaar 2019 stond in het teken van het realiseren van hele grote doelen. In 2020 heb ik een nog veel mooier doel. Het jaar gaat voor mij in het teken staan van ’tevredenheid’ voor dat wat er nu is. Niet altijd maar grote dingen willen realiseren of nieuwe dingen willen oppakken. Ik wil verder bouwen en ontwikkelen van alles waar ik de afgelopen 3 jaar zo hard voor heb gewerkt. Er staan 2 nieuwe Masterclasses op de planning en natuurlijk ga ik werken aan het nieuwe boek. Verder zal er om de maand een nieuw los patroon verschijnen. En verder….. ga ik intens genieten en dankbaar zijn!

Wat is jouw doel voor 2020? Ik zou het heel erg leuk vinden als je het onder dit blog wilt laten weten.

Als leuke afsluiting deel ik hieronder mijn beste 9 berichten volgens Instagram.

7 reacties op “Mijn 2019 in vogelvlucht”

 1. Anita Geraerts

  Wat had je een heerlijk jaar Wendy!
  Fijne feestdagen en een super 2020 gewenst.
  Ik ga helemaal met jou met mijn doelen…
  Tevredenheid, dankbaarheid en proberen intens te genieten, meer hoeft dit echt niet te zijn. En veel haakplezier natuurlijk 🙂

 2. Linda Verschueren

  Hey Wendy
  Het was weer een vliegent jaar inderdaad!! Mooie projecten en nog tot do projecten in mijn hoofd…
  Ik wens u fijne familiale eindjaarsfeesten vol liefde en geluk …dat 2020 in dezelfde stappen of betere mag verdergaan met toevoeging van een flinke portie gezondheid !!!
  Warme knuffel van Linda uit Kontich in België X

 3. Mijn doelen voor 2020 zijn simpel. Veel genieten met mijn man Johan, die begin april de diagnose acute leukemie kreeg en die nu na een stamceltransplantatie weer gezond is en zijn kracht weer terug krijgt. Veel om dankbaar voor te zijn, en veel om van te genieten. Ik wens iedereen een heel goed Nieuwjaar toe.
  Wilma Glashouwer

 4. Anneke Berkelaar

  Wat een mooi verslag over het jaar 2019. Ik wens je hele fijne Feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020.

 5. Dat ik weer mag genieten van je geweldige haakwerken..en dat het een super mooi creatief maar vooral een gezond 2020…?

 6. Beste Wendy
  Proficiat voor je prachtige boeken “spring” en “summer” collectie! Ik kijk al uit naar je derde boek in september. Ik wens je nog veel super leuke momenten in de haakwereld, super leuke momenten met je kleinkinderen maar bovenal een gezond 2020!
  Een grote “Belgische fan”?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.