Haken is voor mij altijd dat rustpuntje geweest, 
waarbij ik alles even kan loslaten 
En dat gevoel, gun ik iedere vrouw


Kom erbij


Ken je dat liedje uit de film Belle en het Beest: “Kom erbij, kom erbij, zet je zorgen maar opzij”? Die zin vat prachtig samen hoe ik me voel over mijn haak community. Ik wil dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Ik weet hoe is het om je volledig alleen en ongezien te voelen. Dat gun ik niemand. Ik wil vrouwen een plek geven waar ze even niet hoeven te zorgen, waar het niet gaat om die ander, maar waar ze gezien worden en zichzelf mogen zijn.

Haken is voor mij altijd dat rustpuntje geweest, waarbij ik alles even kan loslaten. Op de bank met mijn haakwerk ben ik aan het creëren. Ik laat patronen ontstaan, experimenteer met kleuren en laat mijn fantasie de vrije loop. Ik hoef dan even helemaal niets. En dat gevoel, dat gun ik iedere vrouw. 

Ik sta echt voor mijn trouwe klanten. Dus iemand van 80 jaar die er even niet uitkomt met het bestellen van een patroon. Die help ik met liefde door het proces heen. Daar verdien ik behalve de paar euro voor het patroon niets mee. Maar ik weet dat er aan de andere kant van de computer een echt iemand zit, die vastloopt en die ik op weg kan helpen. Daar haal ik voldoening uit. Die connectie met mijn vaste klanten, die is mij goud waard.

Ik kreeg laatst een bericht van één van hen. Ze vertelde hoe ze in een burnout had gezeten en op zoek was naar een hobby. Op YouTube was ze mijn filmpjes over haken tegengekomen. “Ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Maar met elke steek die ik haakte, voelde ik me zekerder. Toen ik mijn sjaal af had, was dat zo’n overwinning. Voor het eerst in lange tijd was ik weer ergens trots op. Het klinkt misschien heftig, maar ik durf te zeggen dat het haken me uit mijn burnout heeft gehaald. Onwijs veel dank daarvoor!”, schreef ze.

Ik word zo blij als ik dit soort berichten lees. Daar doe ik het voor.


Alles is mogelijk


Ik haak nog elke avond en heb altijd een haakwerkje bij me. Je weet nooit wanneer je ergens even wat tijd over hebt. Daarnaast geniet ik van tijd met mijn familie doorbrengen, met mijn man, kinderen en kleinkinderen. Op zaterdagavond zit ik het liefste lekker op de bank met mijn man en twee honden een filmpje te kijken. Echt gelukkig ben ik als we eerst lekker pannenkoeken eten, daar mag je me zelfs voor wakker maken.

Ik ben altijd bezig met creëren. Voor mijn kanaal maak ik video’s. Humor is daarin een vast onderdeel. Zo vertel ik rustig over de draadjes die mijn hondje uitpoepte toen hij iets te vaak de restjes draad van de grond had gegeten. Als ik niet iets voor mijn werk creëer, rommel ik lekker in huis. Ik maak dan ook van alles. Mijn vader was timmerman en als klein meisje hielp ik hem daar al bij. Als ik iets leuks zie in een tijdschrift, dan maak ik het. Ik denk nooit: “Dat kan ik niet.” Ik begin gewoon

Op YouTube volg ik een vrouw die haar leven op haar zelfvoorzienende boerderij filmt. Fantastisch lijkt me dat. Daar kan ik echt bij wegdromen: mijn eigen groenten verbouwen en overal dieren om me heen. Als ik het haken ooit nog eens zat word, ga ik zelf zo’n boerderij beginnen. Maar tot die tijd blijf ik lekker haken en delen daarover. Voorlopig heb ik het daar nog veel te leuk mee.
Haak je met me mee?
Wendy's Home Collection
Stadthof 8 (geen bezoek adres)
3243 BH  Stad aan 't Haringvliet

KvK nummer: 68302738
BTW nummer: NL001720357B97Volg je me al op de socials?Algemene voorwaarden

Copyright 2024 Wendy van Delden