Wist je dat haken rustgevend en stressverlagend is? Alleen van velen hoor ik dat het haken op zichzelf geen uitdaging is. Het is eerder een uitdaging om de tijd te nemen en te gaan haken. Daar heb ik in dit artikel een hele eenvoudige tip voor.

Neem je haakwerkje mee als je onderweg bent.

Een momentje voor jezelf creëren wordt hierdoor een stuk simpeler. Ik doe dit zelf ook altijd. Zo volgde ik laatst een videotraining en natuurlijk had ik mijn haakwerkje gewoon bij me. Gewoon in een kleine projectbag. Wil je weten wat erin zit? Ik laat het je zien.

  • Een schaartje
  • Je haakwerkje
  • Een blikje met steekmarkeerders
  • Een haald

Dat is het, meer heb je dus echt niet nodig!

Denk je nu: maar is het niet hartstikke gek om in het openbaar te haken? Helemaal niet! Bij mij komen mensen vaak vragen wat ik aan het doen ben en dan vertel ik gewoon enthousiast over mijn hobby. Dat kun jij natuurlijk ook doen!

Je hoeft je ook helemaal geen zorgen te maken over of je dan uren moet gaan zitten haken in de natuur. Dat hoeft namelijk helemaal niet. Voor mij is 1 toer vaak al genoeg om even tot rust te komen, even bij mezelf te komen en vooral lekker te genieten van alles wat er om mee heen gebeurt.

Zet dus vast je projectbag klaar en je bent ready to go om op een drukke dag toch even een rustmomentje te pakken.

Wil je zien waar ik aan het haken was bij het maken van deze video? Bekijk de video hier.

5 reacties op “Tip: momentje voor jezelf”

  1. Margriet Rosier

    Zo mee eens. Zit (zat voor de corona lockdown waardoor ik nog steeds thuis werk) vaak in de trein te haken. Heerlijknontspannend naar een lange dag. Of een goed begin van de dag. En ook veel leuke reacties gekregen van wilt vreemden zo leuk

  2. Bij mij moet haken ook ontspannend zijn .heb me al op vele groepen aangemeld maar kwam altijd op hetzelfde terug ofwel patroon te ingewikkeld ofwel niet het juiste garen .ik werd er moedeloos van .maar sinds ik bij wendy ben aangemeld en haar boeken heb is haken ECHT een ontspannend moment .Dank u wel lieve Wendy

    1. Ja dat is voor mij ook zo, ‘s avonds voor het slapengaan , nog even wat haken, moet lang zijn, en ik word dan heel rustig. Door de “Keep it Simple haakmethode van Wendy is haken terug ontspannend. Daarom ben ik nu ook lid van het Membership van Wendy,. Bedankt lieve Wendy om met zoveel geduld en je aangename warme stem ons verder te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.