wendyshomecollection@gmail.com

Tutorial: Minderen in spiegelbeeld

 

Minderen in spiegelbeeld

Minderen in spiegelbeeld, of je ziet het direct, of je ziet het gewoon echt niet! Meestal zit er niets tussen in. En dat is helemaal OK! Tijd dus voor een kleine tutorial.

Trucjes

Wat altijd helpt, als je het echt gewoon niet ziet, is om het letterlijk om te draaien. En dat bedoel ik dan dus ook heel letterlijk. Maak een kopie van het diagram, plak het omgedraaid op het raam en teken het over. Je hebt het patroon dan dus visueel al omgedraaid. Een truc die heel vaak voldoende is.

Basic Vest uit ‘The Spring Collection’

Ik het geval van het vest uit mijn boek ‘The Spring Collection’ kan dit echter nog onvoldoende zijn omdat de beginsteken dan dus niet meer kloppen…… wat moet ik dan? Nou gewoon zoals enkele lezers van het boek deden, mij een mailtje sturen. En ik kom hier met de oplossing.

Ik heb het diagram hier voor je uitgetekend in spiegelbeeld, zoals je ziet veranderen de keerlossen in stokjes en minder je niet aan het begin van een toer maar aan het eind van de toer.

Stap voor stap

We gaan het stap voor stap even samen doen: Stap 1, de eerste mindering in spiegelbeeld. In spiegelbeeld minder je dus aan het einde van een toer. Dit doe je door de enerlaatste steek van de toer over te slaan (= de mindering) en in de laastste steek van de toer een stokje te maken.

Stap 2: Ga verder volgens het diagram met 3 keerlossen en een half stokje. Aan het eind van de toer weer keren, 3 keerlossen en de volgende toer met stokjes. Bij het einde van deze toer ga je door naar stap 3.

Stap 3: Bij stap 3 herhaal je weer het zelfde als bij stap 1.

Resultaat: 2 gelijke voorpanden in spiegelbeeld van elkaar.

Nu hoor ik graag van jou: is het voor jou zo duidelijk? Kun jij nu ook minderen in spiegelbeeld?

Ik kijk uit naar je reactie! Laat je er een achter onder dit bericht?

Liefs, Wendy xx

Leave a Reply 12 comments

Marina - 15 mei 2018 Reply

Ik zal het proberen bedankt alvast
Groetjes marina
Je mag mij altijd een mailtje toe sturen het is intresant voor mij zo uit gelegd

K de Ron - 15 mei 2018 Reply

Geweldige uitleg
nogmaals bedankt voor de leuk klass in Veenendaal ben inmiddals weer thuis met de manden
Groetjes Katie de Ron

    wendydelden - 15 mei 2018 Reply

    Hey Kathy, wat leuk om nog van je te horen. Fijn dat je weer veilig thuis bent gekomen! xxx

Franciscs - 15 mei 2018 Reply

Bedankt Wendy,
groetjes
Francisca

Hannie - 15 mei 2018 Reply

Dank je wel, super uitgelegd

Jeannette - 15 mei 2018 Reply

Ha Wendy, volgens mij heb je links en rechts verschil in aantal steken, klopt dat? Is wel een handig foefje, spiegelen.

    wendydelden - 15 mei 2018 Reply

    Ja dat klopt Jeannette, het zijn proeflapjes en het gaat om het spiegelen. Gr.Wendy

Lucia - 16 mei 2018 Reply

Wat een geweldige goede manier bedankt voor deze kleine les met grote waarde .
Dit ga ik zeker toepassen .

Martine - 12 november 2018 Reply

Geweldig fijne uitleg! Zo moet het goedgekomen met mijn allereerste vest waar een model in zit? Ontzettend bedankt voor je moeite die je gedaan hebt om dit te maken en te delen.
Groetjes Martine

Ans Brakels - 3 januari 2019 Reply

Het is nu duidelijk. Dank je wel

Barbara - 25 januari 2019 Reply

Geweldig, bedankt, hier heb ik wat aan. Ik zat er heel erg mee te klunzen.

Corina - 20 oktober 2019 Reply

Ooh super bedankt. Heb zo moeten vechten. Zie dat ik het uiteindelijk ook verkeerd had gedaan
Ga het uithalen en opnieuw doen. Bedankt Wendy.

Leave a Reply: