Hoi, ik ben Wendy

Creativeling in hart en nieren, wat mijn ogen zien willen mijn handen maken, ontwerpster en auteur. Maar ook vrouw van mijn lief, moeder van 4 en oma van 3 en baasje van de 2 liefste honden en 6 kippen. Ik neem je graag mee op reis door mijn grote haakavontuur...

Hoe het allemaal begon...

2015: Taart, bloemen, slingers……

Daar zat ik dan, zojuist met vlag en wimpel afgestudeerd voor HBO-coaching! Mensen coachen en hun zelfvertrouwen herstellen was al jaren mijn passie. Nu dit zo felbegeerde diploma binnen was kon het echte werk beginnen en opende ik mijn eigen praktijk. Ik voerde maandenlang dagelijks coach gesprekken met mensen in mijn praktijkkamer van 4×4. Om er vervolgens achter te komen dat ‘alleen’ maar coach gesprekken voeren helemaal mijn ‘ding’ niet was. Ik kon mijn creativiteit niet meer kwijt. Voelde me niet meer compleet, ik moest ook iets met mijn handen creëren, die drang was heel groot. In de avonden was ik altijd aan het haken, dat gaf zo’n rust, weer even heerlijk terugkomen bij mezelf.

Af en toe plaatste ik een foto op Facebook van een omslagdoek die ik maakte. Op een dag vroeg iemand me onder zo’n foto of ik daar een patroon van had…….ehhh nee, dat had ik niet. Dus heb ik, voor het eerst van mijn leven, een patroon uitgeschreven. Ik besloot het patroon per email beschikbaar te stellen, zodat het vrij gedownload kon worden..... En nu nog geen 2 jaar verder is het patroon van 'Wendy's Heerlijke Omslagdoek' al ruim 20.000 keer gedownload!

nederlands
omslagdoek-IG

Mijn eerste boek...

Nog geen 3 maanden na het publiceren van mijn eerste patroon, ben ik ontdekt door een hele grote speler in de wolmarkt Scheepjeswol, en kreeg ik  een contract voor het schrijven van 4 haakboeken, waarvan de eerste in januari 2018 verscheen.

Na 4 dagen ging mijn boek 'The Spring Collection' al in de 2e druk en inmiddels zijn er ruim 5000 boeken verkocht. De 3e druk in NL is inmiddels ook een feit en het boek is inmiddels ook uitgebracht in het Duits en in het Engels. Ik heb een Facebook community van 9.500 leden. Geef ik workshops in binnen- en buitenland en is 'Wendy's Home Collection' een echt bedrijf geworden. Inmiddels werkt ook mijn dochter Charlotte part-time bij mij in mijn bedrijf, een droom die uitkomt.

Ik leef nu volledig mijn PASSIE! Had ik dit zelf ooit kunnen verzinnen….. nee echt niet!

over-mij-1
over-mij-2
Photo: Hans Mossel

Rust in je hoofd

Weet je nog hoeveel rust haken je brengt? Hoe je alleen maar even aan dat volgende steekje hoeft te denken en verder nergens aan? Je hoofd even leeg kunt maken en ondertussen iets moois creëert ?

Misschien gaan jouw handen nu ook jeuken om weer te beginnen met haken? Je kunt het patroon van de omslagdoek hier gratis downloaden.

1