Ben jij ook zo gek op bloemen? Als ervaren haakster weet ik hoe leuk het is om een bloemetje te haken en bloemen te verwerken in je haakproject. In mijn webshop ben je op de juiste plek als je ook geen genoeg kunt krijgen van mooi haakwerk. Het maakt niet uit of je net begint of al wat ervaring hebt, ik help je graag. Van een fleurige omslagdoek tot een lekker warm vest, bij Wendy’s Home Collection haak je erop los. In deze blog deel ik drie tips om gehaakte bloemen te verwerken in je haakwerk. 

Tip 1: Gehaakte bloemen in een omslagdoek

Een leuke manier om gehaakte bloemen toe te voegen aan je haakwerk, is door ze te verwerken in een omslagdoek. Dit haakproject is een mooie toevoeging voor in je kledingkast. Je kunt voor de omslagdoek ook een roos haken voor een extra schattige uitstraling. Gehaakte bloemen als versiering maken alles namelijk net even wat vrolijker! Het Keep it Simple haakpatroon voor een omslagdoek helpt je met duidelijke instructies op weg.

Tip 2: Bloemen haken voor beginners met een bankmand

Heb je nog niet zoveel ervaring met bloemen haken? Geen probleem, iedereen kan bloemen leren haken! Het is wel een goed idee om te beginnen met een makkelijk project, zoals een bankmand. Een bankmand is een haakproject waarin je bijvoorbeeld haakboeken of sjaals kunt opbergen. Je kunt ‘m ook gebruiken om een deken of een kussen in te leggen. Superhandig dus om altijd in de buurt te hebben! Gebruik patronen voor het bloemen haken voor wat hulp als je een beginnende haakster bent. Bloemen haken voor beginners kan zo makkelijk of moeilijk zijn als je zelf wilt. Ik raad je aan om te beginnen met een makkelijk haakpatroon voor een bloem om erna verder te gaan met iets moeilijkers. 

Tip 3: Maak een pastelvest met gehaakte bloemen

Heb je zin om iets speciaals te maken? Dan is een pastelvest met bloemen misschien wel iets voor jou! Een vest met bloemen ziet er lekker vrolijk uit. Dit haakproject is dus superleuk om bloemen in te verwerken, want je fleurt het vest helemaal op. Met dit Keep it Simple patroon kun je makkelijk een bloem haken op een vest. Een bloem patroon voor het haken helpt je met het maken van iets moois. Met een haakpatroon voor een bloem kun je de bloemen aanpassen in grootte en kleur, zodat ze helemaal passen bij wat jij mooi vindt. Nog niet zoveel ervaring? Geen zorgen! Voor bloemen haken voor beginners zijn er ook genoeg makkelijke bloem haakpatronen om mee te starten.

Of je nu net begint of al een ervaren haakster bent, deze tips geven je een idee van hoe je bloemen verwerkt in je haakprojecten. Het haken van bloemen hoeft niet heel moeilijk te zijn en het levert een mooi resultaat op. In mijn webshop vind je alles wat je nodig hebt, van mijn haakboeken en haakpatronen tot complete garenpakketten en allerlei haakbenodigdheden. Wil je meer leren? Doe dan mee aan een van mijn workshops, zoals Kleding op maat haken of de cursus Mand omhaken & appliqueren. Met de juiste spullen en een beetje hulp van mij wordt haken nog leuker. Veel haakplezier!

0 Comments

Leave a Comment