De winter is de perfecte tijd om mooie, warme accessoires te maken. Om zelf te dragen, of om een ander cadeau te doen. Winteraccessoires zijn gezellige projecten om beter te worden in het haken en iets moois te maken voor jong en oud. In deze blog deel ik drie mooie winteraccessoires om te maken: mutsensjaals en polswarmers

1. Lekker warme mutsen haken

Een muts haken is een leuk en creatief project voor in de winter. Mutsen zitten lekker en zijn ook nog eens lekker warm. Met een makkelijk mutsen haken patroon kun je al snel een warme dames muts haken. Denk bijvoorbeeld aan een beanie haken voor de koude winterdagen. Een beanie zit wat strakker om je hoofd en heeft meestal geen rand. Dit soort mutsen zijn wat meer casual en sportief. Het fijne aan mutsjes haken is ook dat het niet heel veel tijd kost en dus snel resultaat oplevert. Je hebt dus binnen no time een leuk, maar ook handige accessoire voor in de winter.

2. Een mooie sjaal haken


Een sjaal haken is een winterproject dat altijd leuk blijft. Met dit accessoire voeg je heel makkelijk wat kleur toe aan je outfit, het accentueert je figuur en een sjaal houdt je natuurlijk ook lekker warm. Ook niet geheel onbelangrijk! Het mooie van een sjaal is dat je veel kunt variëren met kleuren, patronen en stijlen. Begin bijvoorbeeld met een gehaakte sjaal in je favoriete kleur. Toe aan wat meer uitdaging? Kies dan voor een sjaal haken patroon dat iets moeilijker is. Een haakpatroon sjaal kan makkelijk of moeilijker zijn, afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt. Er zijn veel haakpatronen sjaal beschikbaar in mijn webshop en in mijn haakboeken. In mijn webshop vind je ook een haakpakket sjaal waarin het garen zit dat je nodig hebt. Het patroon is los verkrijgbaar.

3. Handige polswarmers maken

Polswarmers houden je polsen en handen lekker warm tijdens de wintermaanden. Ze zijn ook makkelijk om te maken. Met polswarmers blijven je vingers vrij voor activiteiten zoals andere projecten haken of simpelweg een berichtje beantwoorden op je telefoon. Superhandig, toch? Je kunt ze ook nog eens makkelijk aan- en uittrekken. Een ideaal accessoire voor de koude dagen! Polswarmers kunnen ook een leuke manier zijn om wat extra’s toe te voegen aan je outfit, en omdat ze klein zijn, kun je ze altijd bij je hebben voor als het weer kouder wordt. 

Of je nu kiest voor mutsen, sjaals of polswarmers, het is ook belangrijk om het juiste garen te gebruiken. Kies goede garen die lekker zacht en warm zijn. Haken voor de winter is niet alleen leuk, maar ook handig. En het is natuurlijk altijd fijn om zelfgemaakte items te dragen. Of je nu een muts haken wil, een sjaal haken wil, of polswarmers maakt, je maakt iets moois en warms voor de koude dagen. Met de juiste haakpatronen en materialen kun je de leukste winteraccessoires maken die er mooi uitzien, maar ook lekker warm zijn. Veel haakplezier!

0 Comments

Leave a Comment